• fishingforspecimen@gmail.com

About Us

About Us


Mijn naam is Tim Janssen. Ik ben al een groot aantal jaren fanatiek barbeelvisser. De laatste jaren is mijn interesse steeds breder geworden. Ik probeer de laatste jaren gericht op zoek te gaan naar verschillende vissoorten. ….en dan bij voorkeur op de grote exemplaren van die soorten. Nu hoeft het niet altijd een recordvis te zijn die ik vang. Ik kan net als mijn maat Leon genieten van elke vangst die we doen. Mijn favoriete soorten zijn barbeel en Baars, maar een winde op een drijvende korst op een dikke kopvoorn in de winter kan ik ook wel waarderen. Ik vis echter op vrijwel alle in Europa voorkomende zoetwatersoorten.  Het vissen zit in mijn bloed. Vroeger viste ik iop alles wat er maar wilde bijten. Tegenwoordig gaan we gericht op pad. Met het juiste materiaal gericht op zoek naar bepaalde vissoorten. Van snoek tot blankvoorn en van Roofblei tot Meerval. Je zult ze als bezoeker hier allemaal tegen gaan komen.  Sinds 2004 heb ik het voorrecht gehad om op 21 verschillende rivieren te hebben gevist. Ik ga ervan uit dat ik aan deze prachtige reeks nog wel een aantal rivieren mag gaan toevoegen. Elke rivier heeft zijn eigen charmes en uitdagingen. De moeilijkheidsgraad verschikt enorm per rivier. Wil je onze avonturen volgen? Like dan onze facebookpagina en bezoek geregeld onze website.

Tight Lines,
Tim Janssen


Mijn naam is Leon Haenen. Geboren en getogen aan de oevers van de Maas. Ik vis al sinds ik kan lopen. Net als mijn vader en mijn broer. Ik heb mijn hele leven al gevist op alles wat er maar wilde bijten. In mijn jeugdige jaren waren dat vooral voorn, kopvoorn, baars en snoek. Toen ik wat ouder werd en ik stage kon gaan lopen in een hengelsportzaak sloeg het visvirus keihard toe. Ik verdiepte me in de Engelse technieken en viste al met een swingtip of quivertip toen er in Limburg nog vrijwel niemand van gehoord had.  Al snel volgde de eerste matchengel . Zonder dat ik wist dat het zo heette was ik al jaren bezig met trotten. Vooral kopvoorn, barbeel , brasem, winde en voorn waren mijn targets. Nu vis ik op alle soorten, net als mijn vriend Tim. Ik heb een enorme voorliefde voor de roofvisserij en kan enorm genieten van de gerichte visserij op alle rovers die ons land rijk is.

De Maas is mijn thuis rivier en België is mijn tweede thuisland. Ik ben vaak in de Ardennen te vinden. Op deze website en op onze facebook pagina gaan we jullie zoveel mogelijk meenemen in onze visserij. We delen onze avonturen en proberen ook de nodige aandacht te geven aan de technieken die we gebruiken.

Tot snel.
Leon Haenen